2011-01-19

2011.01.18. Marocco I.

Szupermaraton vége, Khenifra

Reggel megérkeztünk Tangerbe. Annyira gyorsan értünk partot, hogy kapkodva pakoltunk össze és mentünk le a kocsihoz. Gyorsan csináltunk még pár képet és elköszöntünk az öreg kontinenstől és lábatvetettünk a fekete kontinensen. Tulajdonképpen minden simán ment, két óra alatt sikerült bejutnunk Marokkóba. Minden tisztviselő roppant kedves volt, „üdvözlő itallal és kenyérrel várták magyar testvéreiket. Hogy még jobban szeressük egymást,fél óránként más ötletük volt, hogyan lépjünk be szeretett hazájukba. Azért a zsepivel integetés minket is meghatott a végén-én pityeregtem is egy kicsit bánatomban, hogy soha többet nem látom őket.” Szóval kedvesek voltak velünk és nem kötöttek bele semmibe. Ki kellett várnunk a sorunkat és onnan már sima volt minden.
Rögtön pénzt váltottunk és az első kútnál tankolás után meggyógyítottuk Margitot. Margit Ranners-ék kocsija és Montecarlo óta emelkedőn, terhelés közben melegszik a vize. Szerencsére felkészült versenyzőről van szó és a tartalék alkatrész be volt készítve. Gyors hűtőventilátor csere és már indultunk is tovább.
Voltunk Herkules barlangjánál, ami az óceán partján van. Fantasztikus látvány volt, Laci kapott egy hullámot is. Persze meg lett örökítve! Szép képeket csináltunk:





Gyorsan indultunk tovább, mert a mai napra még közel 500 km várt ránk. Útközben megálltunk időnként elintézni a folyó ügyeinket és azért, hogy A-vitamin pótlás is meglegyen vettünk 1 kg narancsot. Hát amit otthon lehet kapni, az sehol nincsen ennek az ízéhez! Finom, lédús, üdítő,...Majd kaptuk a hírt, hogy máshol tudunk csak aludni, mert a hivatalos tábor megtelt. Dokiék, akik negyediknek csatlakoztak hozzánk, szereztek egy másikat-így sokkal jobban jártunk:-) Kicsit furcsa a 2,5 nm-es kabin után bemenni egy apartmanba, aminek kb. 20nm a nappalija és külön hálószoba van, gőzfürdős zuhanyzója van és sajnos nem folyik a wc :)
Hihetetlenül más világ Afrika, már az elején, és mi lesz még... Igyekeztem sokat filmezni és fényképezni, remélem sikerül majd visszaadni valamit Nektek az élő látványhoz képest. A nyomkövetőnk itt Afrikában más késleltetve megy, de akikkel együtt megyünk a BattaBamako csapat honlapján folyamatosan láthatjátok a poziciónkat.
A csapat kiváló, nagyon remélem, hogy végig sikerül együtt mennünk. Holnap hajnalban kelünk és megyünk eligazításra. Hatszáz kilométer vár ránk, csupa hegymenet az Atlaszon keresztül. Remélhetőleg megnézünk egy 110m-es vízesést és elindulunk az óceán felé.
Cinikém, Gábor, Szabó család, Durcás, Üregi, Géza család, Jobbkezem, Lilla, Adri, és mindenki aki figyelemmel kíséri kalandunkat - sajnálom, hogy nem vagytok itt, de majd igyekezünk továbbra is dokumentálni az eseményeket.
Még egy gondolat-az autó eddig hibátlanul teljesít, hála Laci szakmai felkészítésének és felkészültségének! Köszönet érte, sokat jelent ez a biztonság.
Gyerekek, ez hihetetlen, kelepelnek a gólyák az ablak alatt....
Most zárom csapongó soraim-közben folyamatosan fertőtlenítünk....
Dzsamala és Rock and Roll
ezt a napot közösen szerkesztettük :)
Köszönet, hogy feltehettem a recepciós fiunak, aki ide engedett a gépéhez, aminek a billentyüzete eléggé érdekes :)
puszi mindenkinek

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Nagyon sokat gondolunk Rátok! Folyamatosan figyelemmel kísérjük utatokat. Itthon mindent megoldunk OROSZ MÓDSZERREL - KÉZI VEZÉRLÉSSEL, mert felkészült menyecskék vagyunk :))))
    Érezzétek jól magatokat, puszilunk titeket innen az irodából. A Lilla üzeni, hogy ADJATOK NEKIK!:D Niki üzeni, hogy ne aggódj elintézte a hazajutást!:D Adri üzeni, hogy mindent lenyom a riadtszeműek torkán!:D
    Rock & Roll Nektek is!;)

    VálaszTörlés