2011-01-17

Hajón

Megérkeztünk Sétebe! Jegyünk megvan, mert már előre megvettük. A probléma akkor kezdődött, amikor mondták, hogy a komp nem Tangerbe, hanem Tanger Med-be megy. Ez azért probléma, mert a szervezők egyetlen dolgot kértek tőlünk, hogy bárhol beléphetünk Marokkóba, csak ne Tanger Med-nél :) Hát akkor ez jól sikerült. Mint kiderült átépítik a tangeri kikötőt ezért nem fogadhat hajót. Ez egy marokkói miniszter rendelte el, így nincs mit tenni, megyünk Tanger-Medbe. A pénztárnál ahol a vouchert leadtuk és megkaptuk a jegyünket, kaptunk egy e-mail másolatot, hogy Tanger lezárva.

Ezt tekintjük mi hivatalos papírnak és ha kell lobogtatjuk, hogy nem mi tehetünk róla. Végre megindult a sor és alig vártuk, hogy felérjünk és meginduljon a sör is :) Beálltunk a hajó gyomrába, gyors kipakolás és már mentünk is a kabinunkhoz. Hát a kabinunk az remek :) Zolival úgy férünk el, hogy egyikünk az ágyon van akkor a másik tud „közlekedni”. Megfordulni csak szűkösen lehet, de jót aludtunk, amihez a vacsi is hozzásegített. Azért, hogy ne legyen gyomor problémánk, este elkezdtük a fertőtlenítést, azaz előkerültek a jobbnál jobb hazai csemegék. Nagy öröm számunkra, hogy az általunk delegált zalai mézes kerítés szaggató hamar mindenki kedvence lett! Lehet, hogy kevés lesz a mennyiség? Majd beosztással élünk :) miután elértünk egy szintet, már csak szinten tartás lesz. Szóval az éjjel eltelt és reggel 7-fél8 körül már a fedélzeten sétálgattunk és néztük a tengert. Szép látvány volt, sajnos felhős az idő, így a napfelkelte elmaradt. A reggelink pont elég volt ahhoz, hogy egyél valamit, de ne túl sokat, mert lemozogni úgysem tudod. Délelőtt jött egy hatósági ember és szolt, hogy mindenkinek szedjük össze a papírját és egybe megcsinálja a Bamakosok beléptetését. Ez jó, hír, mert beléphetünk Tanger-Medbe, másrészt, nem kikötés után megy vele az idő. Most Ibiza mellett haladunk, jöttek is az sms-ek!



Beszélünk gyorsan a feleségekkel, elmondják a híreket otthonról, aztán hajózunk tovább. Hallgatjuk a fantasztikus arab zenét, aminek hallatán a 3.perc után az ereinket vágnánk fel. De azért vagyunk, hogy tűrjünk és, hogy megismerjük más népek kultúráját. Időnként unjuk magunkat, ezért különböző feladatokat, próbálunk kitalálni, persze csak magunk szórakoztatására. Aztán eszünkbe jutott, ne csak mi gondolkozzunk, gondolkozzon mindenki, aki olvassa a híreinket :) Szóval a feladat a következő:
Ha tegnap este 7 óra helyett fél 10-kor indultunk és kapunk reggelit, ebédet, vacsorát, 36 óra az út és a mezőnyből 11 csapat van a hajón. Mi, a 65-ös csapat 6.-ként álltunk be, a 48-as csapat a 49-esek után, akik mögöttünk voltak. Ha reggel kapunk még reggelit a kikötés előtt és jelenleg dél-nyugat felé megy a hajó 40km/h sebességgel, akkor milyen színű szakálla van a kapitánynak és hány éves a kapitány? A feladat megoldására 15 perc áll rendelkezésetekre, minden szükséges adat rendelkezésetekre áll. Most elfáradtam, ezért megyek ebédelni. Keményen megy az agymunka :) Megebédeltünk. Finom volt 3 fogás, előételnek tonhal saláta, utána valamilyen husi aszalt sárgabarackkal és aszalt szilvával, mandulával, mazsolával valami mézes öntettel és a végére desszertnek banán. Ebéd után gyorsan mentünk fertőtleníteni és most pihenünk vacsoráig. Komplett hízó kúra. Megyek is lazulni.
Köszi Reus puszi, ja és nem iszunk, hanem fertőtlenítünk!!!

1 megjegyzés:

  1. Látom keményen nyomjátok Sógor! :-) Zsetonkészletet nem vittetek magatokkal? All-in, remember tha dancefloor, vigyázzatok magatokra!
    Bon voyage, au revoir!

    VálaszTörlés